Božićni plumcake

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

1. Brusnice isperite i namočite u konjaku.

2. Pjenasto izradite jaja sa šećerom i vanilin šećerom ( 10-tak minuta) dok se smjesa ne udvostruči.

3. Posebno izradite ABC sir a maslacem, dodajte koricu naranče. Dodajte par žlica smjese od jaja, dobro promiješajte pa lagano kuhačom umiješajte ostatak smjese.

4. Zatim pažljivo umješajte prosijano brašno i prašak za pecivo te sok od naranče i brusnice ( ili čokoladne kapljice).

5. Smjesu ulijte u šest namašćenih i pobrašnjenih keramičkih posudica te pecite 30-35 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom je li tijesto pečeno pa ostavite da se ohladi.
6. Ukrasite 'snijegom' i figuricama od fondanta.

Napomena: Svi sastojci moraju biti sobne temperature!

Sastojci:

300 g brašna
200 g šećera
200 g ABC sira
100 g maslaca
3 jaja
1 naranča (sok i korica)
pola vrećice praška za pecivo
1 vanilin šećer
brusnice, čokoladne kapljice
2 žlice konjaka
fondant za ukrase