Bor od Abc sira i špinata

Mirjana Plećaš
Autor:

Mirjana Plećaš

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Suhi kvasac pomješati sa brašnom, dodati ostale sastojke i napraviti tijesto, ostaviti da kratko odleži. Premjesiti ga i podjeliti na tri jednaka dijela.
Špinat ako je svježi blanširati, ako je zamrznuti otopiti i pomješati sa začinima.
Razvaljati slično elipsi,gore uže, a dolje šire.

Staviti na papir za pečenje, premazati sa Abc sirom i preko njega staviti špinat, pa razvaljati novu identičnu koru tijesta, staviti ju preko, premazati Abc-om i špinatom, te pokriti identičnom gornjom korom. Rezati prutiće vodoravno ali ne preko sredine nego sredinu ostaviti oko 1 i pol centimetar ne prerezanu, tako do dna. Tada svaki prutić ufrkati.
Premazati sa razmućenim jajetom i posuti sezamom.
Peći u zagrijanoj pećnici oko pola sata na 180 stupnjeva celzijevih.
Odlična dekoracija a uz to i jako ukusna.
Dobar tek!

Sastojci:

400 g. brašna
1 suhi kvasac
3 dcl mlijeka
1 dcl ulja
1 žlica šećera
1 žlica soli

Punjenje:

200 g Abc Svježeg krem sira
300 g špinata
sol, češnjak u granulama (ljuta paprika po ukusu)
sezam