Cheesecake

Tatjana Djuricic-Obadjan
Autor:

Tatjana Djuricic-Obadjan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Keks, mlijeko i omekšali margarin pomiješati rukama pa staviti na tacnu i oblikovati rukama. Slatko vrhnje pomiješati s 1 vrećicom kremfixa. U drugoj posudi pomiješati ABC sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i aromom vanilije. Spojiti sa slatkim vrhnjem. Vrećicu želatina preliti sa 4 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri 10-tak minuta pa staviti da se zagrije. Grijati do vrenja ali ne smije prokuhati, te sipati u smjesu sa sirom i dobro izmješati. Premazati koru sa ovom smjesom. Jagode zajedno sa sokom koji su pustile staviti u zdjelicu, dodati 2 dl vode i 5 žlica šećera i kuhati 10-tak minuta. 2 žlice želatina preliti sa 8 žlica hladne vode, ostaviti da nabubri 10-tak minuta pa staviti da se grije do vrenja(ne smije prokuhati). Uliti želatinu u jagode i ostaviti sat vremena da se ohladi. Zatim gore staviti bijelu kremu i ostaviti u hladnjaku da se hladi nekoliko sati.

Sastojci:

300 g plazma keksa
125g margarina
100ml mlijeka
450 g ABC sira
500 ml slatkog vrhnja
3 vrećice želatina
1 vrećica kremfixa
250 g šećera u prahu
1 žličica arome vanilije
2 vrećice vanilin šećera
5 žlica šećera
500 g jagoda