Cheesecake ABC

Martina Fabijanić
Autor:

Martina Fabijanić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Smrviti kekse, rastopiti maslac i zajedno izmješati u smjesu.Staviti u kalup za tortu (promjera 24 cm ) te ostaviti 30 min u frižideru da se stvrdne.

Od 2 bjelanjka istući čvrsti snijeg, u drugoj posudi žumanjke miješati (10 min.) sa šećerom, vanilinim šećerom i limunovim sokom,i dodati sir, te na kraju lagano umješati snijeg. Sve izliti u kalup na biskvit. Peći 25-30 min. na 180˙C

Kalup izvaditi iz pećnice te preliti masom (vrhnje, šećer i vanilin šećer koju smo prethodno dobro izmiješali) Ponovno staviti u pećnicu i peći još 10 min. Pustiti da se ohladi i preko noći tortu ostaviti u frižideru.

Sastojci:

Podloga:

20dkg integralnih keksa
10dkg maslaca

Fil:

40dkg sira ABC
2 jaja
3 žlica limunovog soka
15dkg šećera
1 vanilin šećer

Preljev:

2 kisela vrhnja
1 žlica šećera
1 vanilin šećer