Choco locco torta

Katarina Kolembus
Autor:

Katarina Kolembus

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Za biskvit odvojiti bjelanjke i miksati dok ne postanu čvrsti,zatim miksati žutanjce s 3 žlice vode,dodati šećer i vanilin šećer.
Pomiješajte brašno ,prašak za pecivo i puding.Unutra staviti bjelanjke i pažljivo miješati BEZ MIKSERA.
Smjesu isipati u lim za pečenje prethodno namazan poželjan i masni papir.
Peći oko 25 min na 170C. Ostaviti da se ohladi.

Pomiješati žutanjke,šećer i mlijeko polako ih kuhati dok smjesa ne postane gusta.Maknuti sa štednjaka i u to dodati prethodno ugrijane 2 želatine u pola čaše vode (možete staviti i u mikrovalnu pećnicu). Želatinu dodati u kremu i pustiti da se ohladi.

Pomiješati krem sir sa sokom od limuna i umiješati u kremu.
Odvojite si koliko želite ostaviti vrhnja za dekoraciju ,a ostalo ubacite u kremu.

Kremu podijeliti na pola,druga polovica je kakao krema.

Izvaditi biskvit iz kalupa i postavite ga na tacnu gdje planirate zadržati tortu.
Na sredinu biskvita staviti kuhaču sa svjetlom kremom,a na dio kraj kuhače uz pomoć drugog člana stavljati tamnu kremu,tako da tamnu kremu gurate dalje od bijele i tako do kraja .

Još lakši način je da naizmjenično sipamo svjetlu pa tamnu kremu.

Dala sam vam više savjeta za oblik torte,ja radim tako da sipam prvo jednu kremu u krug uz pomoć kuhače,zatim drugu uz pomoć druge kuhače kako se kreme nebi pomiješale.
Preporučuje se za svaku kremu uzeti drugu kuhaču kako se svjetlo i tamno ne miješa.

Tortu ostaviti u hladnjaku i ukrasiti čoko dekoracijom.može i ribana čokolada.
Dobar tek.

Sastojci:

Biskvit:

3 jaja
75dkg šećera
1 vanilin šećer
1 puding od čokolade
1 žličica praška za pecivo
90g brašna

Krema:

2 želatine u prahu
4 žumanjca
200g šećera
250ml mlijeka
1 limun (sok)
500 ml vrhnja
750 g krem sira
5 žlica kakaa
čoko dekoracija po izboru