Brza kokos torta

Anita Mehičić
Autor:

Anita Mehičić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Zelatinu potopiti u malo vode da nabubri. 100 gr kokosa preliti sa 2,5 dcl mlijeka i pustiti nekoliko minuta da odstoji.
Izmiksati sir, vrhnje, secer, vanil secer i 50 gr kokosa. Dodati mlijeko sa kokosom i zatim dodati otopljenu zelatinu.
Kekse samljeti, dodati otopljeni maslac, zamijesiti i staviti kao podlogu.
Preko istresti kokos masu i ostaviti na hladjenje.
Dekorisati po zelji.

Sastojci:

Za podlogu:180gr keksa(po zelji),100gr maslaca..Za krem:400gr ABC sira,1dcl vrhnja za kuhanje,2,5dcl mlijeka,100gr kokosa,100gr secera u prahu,50gr kokosa,2vanil secera,10gr zelatine..Za dekoraciju:slag pjena,cokolada,listici mente...