Priprema:
- Zamijesiti tijesto od brašna, maslaca izrezanog na kockice, jaja, dodati šećer, sol i naribanu koricu limuna.
- Oblikovati kuglu, umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na najmanje 1 sat.
- Kalup za pitu namazati maslacem i posuti brašnom. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati tijesto nešto veće od kalupa tako da se prekriju i rubovi, utisnuti u kalup i dno izbockati vilicom. Ostatak spremiti za ukrašavanje. Peći bez nadjeva oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
- Izvaditi tijesto, ostaviti da se ohladi te u međuvremenu pripremiti nadjev.
- Bundevu oguliti, narezati na kockice i prokuhati u malo vode dok ne omekša ( 10-15 minuta). Omekšalu bundevu dobro ocijediti te izmiksati štapnim mikserom. Dodati sir i začine, promiješati te na kraju dodati pjenasto izmiješana jaja sa šećerom. Nadjev uliti na pripremljeno tijesto i staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C. Peče se otprilike 45 minuta do sat vremena. Pri kraju pečenja, kada nadjev već postane čvrst, poredati trakice izrađene od ostatka tijesta te vratit
Sastojci:
Tijesto:
- 300 g brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- naribana korica limuna
Nadjev:
- 500 g butternut bundeve ( očišćene i narezane na kockice)
- 400 g ABC sira
- 180 g šećera
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica đumbira
- ½ žličice muškatnog oraščića