Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa žumanjke pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i promiješajte. Lagano umiješajte istučeni snijeg od bjelanjaka kojem ste dodali prstohvat soli. Stavite tijesto u oblik za pečenje kojem ste na dno stavili papir za pečenje. Poravnajte i lupite nekoliko puta o radnu plohu. Pecite 10-15 minuta na 200°C. Za vrijeme prve polovice pečenja ne otvarajte vrata pećnice, a drvenim štapićem ili čačkalicom probajte da li je pečeno.
Pečeni biskvit ohladite pa prerežite na pola, a zatim gornju polovicu izrežite na 16 kriški.
NADJEV:
Izmiješajte jogurt, ABC sir, limunov sok i naribanu koricu i šećer.
Želatinu otopite prema uputi na vrećici, pa je umiješajte u smjesu jogurta i sira.
Slatko vrhnje istucite i umiješajte u kremu.
Pripremljenom kremom nadjenite tortu. Stavite donji dio biskvita u kalup, prelijte kremom te na vrh složite izrezane kriške biskvita.
Ostavite na hladnome nekoliko sati.Pospite šećerom u prahu
Sastojci:
BISKVIT:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 120 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
NADJEV:
- 500 g jogurta
- 250 g ABC sira
- sok i naribana korica 1 limuna
- 150 g šećera
- 8 listova želatine
- 200 g slatkog vrhnja