Desert u čaši

JULIJANA KRSTIN
Autor:

JULIJANA KRSTIN

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Pripremite 15 do 20 čašica (1 dl). Skuhajte gusto kao pekmez jagode i šećer. Ostavite da se ohladi. Pomješajte keks, sok, margarin i šećer u prahu. Rasporedite u čašu keks.

Umutite slatko vrhnje, dodajte sir, koru od limuna i umješajte kiselo vrhnje. Ulijte u čaše. Rasporedite jagode, zalijte otopljenom čokoladom i tako pravite redove po vašoj želji.

Sve prelijte otopljenom čokoladom i ostavite da se dobro ohladi.

Sastojci:

300 g mljevenog keksa
120 g margarina
2 dl soka od naranče
4 žlice šećera u prahu
500 g slatkog vrhnja
4 dl kiselog vrhnja
150 g ABC sira
1 limun - korica
300 g jagoda
5 žlica šećera
200 g čokolade