Priprema:
Stavite sve suhe sastojke u jednu posudu i izmiješajte.
Dodajte tekuće sastojke. I izmiješajte dok ne postane glatko.
Napunite dvije posude od 20 cm. Tako ćete dobiti dvije male torte. Tako je u original receptu. A vjerujem da možete eksperimentirati i napraviti jednu od 40cm. Da se ne bi napuhnule smočite neku kuhinjsku krpu i omotajte oko posude za pečenje - cool savjet vjerujte.
Pecite 45min u zagrijanoj pećnici na 230°C.
Ohladite.
U jednoj posudi umutite vrhnje, u drugoj druge sastojke pa sjedinite.
Prelijte kremu preko torte.
Sastojci:
- 1 šalica gorkog kakaa
- 2 3/4 šalice brašna
- 1 1/4 šalice šećera
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 i pol žlica cimeta
- 2 žličice sode bikarbone
- pola žličice soli
- pola žličice chillija
- 2 šalice punomasnog mlijeka
- pola šalice maslinovog ulja
- pola šalice biljnog ulja
- 2jaja
- 2 žlice aceto balsamica
- 1 ipol žlica vanilije
- 400g ABC sira
- 1 žlica cimeta
- 2 žličice vanilije
- 1 šalica šećera u prahu
- malo soli
- 2 čaše slatkog vrhnja