Gingerbread cupcakes

Anja Maršić
Autor:

Anja Maršić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

1. GINGERBREAD MEDENJACI
Zamjesite tijesto za gingerbread čovječuljke jer mora odstajati na hladnom barem 2 sata. Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini na otprilike 0,5cm debljine. Modlicom u obliku gingerbread čovječuljka izrežite tijesto. Poslažite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje pa ih pecite na 160-180 stupnjeva C 8-10min, vrlo je bitno da ih ne presušite jer kad se rashlade postat će pretvrdi!

Od ove količine tijesta dobit ćete više medenjaka nego što vam je potrebno za cupcakeove pa ih lijepo spremite u posudu i servirajte drugi dan uz čaj. Pospremljeni u kutiji mogu dugo stajati.

2. CUPCAKES:
Dobro izmiksajte šećer i jaja. U posebnoj zdjeli pomješajte suhe sastojke, pa onda u njih postepeno dodajte sve ostale važne sastojke kao i smjesu šećera i jaja. Gotovu smjesu rasporedite po muffin košaricama, najbolja vam je mjera žlica za sladoled, ako ju naravno imate. Ako ne, napunite ih malo više od polovice.

Pecite ih na 180 stupnjeva C otprilike 15min. Izvadite ih pa pustite da se hlade u plehu 5-10min, zatim ih izvadite na rešetku za hlađenje. Tek kad su se potpuno rashladili možete krenuti na ukrašavanje.

3. KREMA:
Sirni namaz i maslac na sobnoj temperaturi miksajte nekih 5 min pa dodajte šećer i začine te miksajte dok ne dobijete glatku pjenastu kremu. Stavite ju u vrećicu za ukrašavanje i pustite dalje mašti na volju.

Najbolje je poslužiti ih isti dan ali biti će ukusni i dan nakon, najbolji su na sobnoj temperaturi

Sastojci:

Medenjaci, gingerbread čovječuljci i cupcakes u jednom!

Potrebni sastojci/18 cupcakeova:

Cupcakes biskvit:

240gr brašna
150gr maslaca
100gr šećera
2 žlice meda
3 jaja
100ml mlijeka
žličica ekstrakta vanilije
1 vrećica vanil šećera
1 vrećica praška za pecivo
2 žličice mješavine začina za medenjake

Krema:

300gr ABC sirnog namaza (sobna temperatura)
50gr maslaca (sobna temperatura)
200gr šećera u prahu
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije

Mini Gingerbread čovječuljci:

250 gr glatkog brašna
80 gr šećera
3 žlice meda
2 mala jaja
50 ml vode
1 žličica praška za pecivo
2 žličice mješavine začina za medenjake
1 vanil šećer