Mini cheesecake s ABC sirom

Ivana Kožul
Autor:

Ivana Kožul

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Želatinu staviti da nabubri u malo hladne vode. 250 ml vrhnja staviti na umjerenu vatru, dodati vaniliju, promiješati. Jaje izmiksati sa šećerom, dodati u vrhnje i miješati do točke vrenja. Dodati želatinu, promiješati i procijediti. Dodati limunov sok. Izmiksati 250 ml vrhnja za šlag sa šećerom. ABC sir umiješati u smjesu sa želatinom postepeno, da ne bude grudica. Dodati tučeno slatko vrhnje, umiješati pjenačom ručno. Smjesu izliti na podlogu od keksa, ohladiti. (Smjesu stavljati žlicom u sredinu podloge od keksa polako, da se uredno rasporedi po keksu i odrediti mjeru koju ćemo stavljati, tako da u svakom kalupu bude jednaka količina smjese - npr 2 žlice, to je ovisno o veličini kalupa koji koristite). Ohladiti kolačiće prije stavljanja voćnog preljeva.

Voćne preljeve sam radila od maline, jagode, borovnice i limete.

Bijelu želatinu od 10 g rastopila sam u malo hladne vode da nabubri. Kasnije sam podijelila tu količinu na 4 dijela i u svaku vrstu voća koje sam prokuhala, dodala sam 2,5 g želatine.
Za okus jagode (dovoljno za 3 kalupa) prokuhala sam 130 g jagoda,2 žlice šećera, 3 žlice vode. Prokuhati nekoliko minuta, procijediti i dodati želatinu. Po želji ne morate cijediti, možete propasirati. Voće sam žlicom stavljala u kalupe, na stvrdnutu kremu od sira.Isto možete napraviti i sa malinom i borovnicom, savjetujem da probate i dodate količinu šećera po svom ukusu. Za okus limete sam iscijedila sok 1 limete, 4 žlice šećera, 2 žlice vode, kratko prokuhala da rastopim šećer, dodala koricu pri kraju kuhanja, dodala želatinu i procijedila. Dodala sam kap jestive zelene boje. Voćni preljev stavlja se preko ohlađene kreme od sira. Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati prije vađenja iz kalupa. Svaki kolačić oko rubova pažljivo obrezati tankim nožićem- potisnuti prstima sa donje strane kalupa i pogurnuti prema gore. Ukrasiti po želji.

Sastojci:

Podloga:

200 g petit mljevenog keksa
150 g topljenog maslaca
3 žlice smeđeg šećera
(Sve sastojke sjediniti, utisnuti u dno kalupa i ohladiti)
( koristila sam silikonske kalupe za muffine)

Krema od sira:

200 g ABC sirnog namaza
500 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera
1 vanilin šećer ili žlica ekstrakta vanilije
1 žlica limunovog soka
7 g bijele želatine
1 jaje
15 dkg šećera