Kroasani s ABC sirom i šunkom

Ana Cvikl
Autor:

Ana Cvikl

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Kvasac dignuti u 2 dcl mlakog mlijeka.
Sve ostale sastojke staviti u veću zdjelu. Kada se kvasac podignuo, dodati ga ostalim sastojcima i zamijesiti tijesto.
Dizati ga 20-ak minuta.
Tijesto podijeliti u 8 loptica, a margarin na 7 dijelova.
Od prve loptice razvaljati krug veličine manjeg tanjura i premazati ga 1/7 margarina, na to staviti drugu razvaljanu lopticu te opet premazati margarinom. Ponavljati postupak dok ne potrošimo tijesto i margarin.
Tako složeno tijesto razvaljamo u što veći krug i režemo na trokute. Cca 40 kom.
Na svaki trokut stavimo punjenje sira i šunke i zarolamo.
Tako zarolane kroasane pokrijemo i stavimo da se dižu 2 sata.
Peći na 180 stupnjeva, 25 minuta.

Sastojci:

300g glatkog brašna
300g integralnog pšeničnog brašna
1 kvasac
2 dcl mlijeka
2 jaja
soli po želji
1 margarin
ABC sir 400g
100g šunke za pizzu