kruško-abc kolač

Mateja Andrašek
Autor:

Mateja Andrašek

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

1.Kruške oguliti.Kuhati ih u vodi sa šećerom,vinom te klinčićima 20minuta.
2.Dva žumanjka i šećer izmutiti.Dodati jogurt,griz,brašno,ulje,naribanu krušku ,vanilin šećer,abc sir i prašak za pecivo.Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
3.Na smijesu poslagati narezane komade kuhanih krušaka.
4.Peći 25 minuta na 170stupnjeva.
5.Poslije pečenja premazati gornji sloj kolača pekmezom
 

Sastojci:

2 jaja
100 g šećera
5 žlica ulja
100g brašna
50 g griza
pola čaše jogurta
1 abc sir
pekmez
kruške
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
200ml bijelog vina
klinčići