Lasagne od špinata i ABC sira

Dijana Tomić
Autor:

Dijana Tomić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.

 Na sitno isjeckajte luk i češnjak i u 2 žlice ulja pržite polovicu jednog i drugog. Umiješajte špinat i na kraju dodajte ABC sir, Sve skupa promiješajte i začinite sa paprom, soli i muškatnim oraščićem. Sklonite sa štednjaka.
 
U drugoj rangli zagrijte 2 žlice ulja i pržite preostali luk i češnjak u njoj. Dodajte konzerviranu rajčicu i origano. Sve dobro promješajte i zalijte pasiranim rajčicama. Pustite 5 minuta da se lagano kuha. Na kraju začinite sa soli, paprom i slatkom paprikom. 
 
Namastite kalup za pečenje lasagna i stavite prvo malo umaka od rajčice, zatim lasagne pločice, špinat, umak od rajčica i ponovo lasagne pločice. Nastavite tim redoslijedom. Završite s umakom od rajčice. Pospite naribanim parmezanom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200° (kod konvekcijske peći na 175 °) 40-45 minuta.
 
Dobar tek! :)

Sastojci:

  • 800 g špinata, smrznutog ili svježeg 
  • 2 velika luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g pasirane rajčice
  • 2 žlice konzervirane rajčice
  • 1 žlicu origana
  • šaćica svježeg bosiljka ili 1 žlica suhog
  • ulje
  • 350 g ABC sira
  • 100 g parmezana
  • sol i papar
  • muškatni oraščić
  • slatka paprika
  • lasagne pločice, po potrebi