Torta sa ribizlama i kruskama

Anita Mehičić
Autor:

Anita Mehičić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izmiješati keks i maslac da se dobro povežu, pa ako je potrebno dodati i malo soka od naranče ili mlijeka i onda rasporediti po dnu kalupa.
Želatinu potopiti da nabubri.

Bjelanjke umutiti sa nekoliko kapi limunovog soka u čvrst snijeg.
Umutiti vrhnje za šlag, dodati tome sir i kiselo vrhnje, zatim dodati i šećer.
Na pari otopiti čokoladu, dodati joj mlijeko, sjediniti, pa u to dodati želatinu i miješati dok se ne otopi.

Zatim skinuti sa pare i malo prohladiti, a potom dodati masi sa vrhnjem i sirom.
U to lagano dodavati snijeg od bjelanjaka i sve sjediniti.

Na podlogu istresti pola kreme, potom poredati voće (količina je proizvoljna, kao i vrsta voća koju preferirate) i na kraju jos polovinu kreme.
Ohladiti nekoliko sati u frizideru, dekorirati i poslužiti. U slast!

Sastojci:

Potrebno za podlogu:
200gr mljevenog keksa,
80gr omeksalog maslaca

Za kremu:
100 gr kiselog vrhnja,
100 ml vrhnja za šlag,
150 gr ABC sira,
150 gr bijele čokolade,
3 bjelanjka,
150 gr šećera u prahu,
2 vanili šećera ,
ribizle i sjeckane kruške,
1 dcl mlijeka,
3 lista želatine


Za dekoraciju:šlag pjena i ribizle