''Love me tender'' cheesecake

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

  1.  Samljeti kekse, pa u njih dodati bademe, šećer, maslac i Amaretto. Rukom izraditi dok se smjesa ne spoji pa staviti u kalup za tortu s pomičnim obručem u obliku srca. Dnom čaše zagladiti i poravnati smjesu, te staviti u zagrijanu pećnicu na 200°C i peći 5 min, zatim smanjiti temperaturu na 170°C i peći još 3- 4 minute.
  2. Sir izmiksati s jajima, šećerom, medom i sokom od cijelog limuna .
  3. Dobivenu smjesu polako preliti preko pečene podloge i vratiti u pećnicu na 170°C oko 20 minuta.
  4. Mileram, vanilin šećer i šećer izmiksati i pažljivo preliti preko pečenog kolača te vratiti u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostaviti dok se pećnica ne ohladi.
  5. Spremiti u hladnjak i ostaviti par sati da se krema dobro stisne.
  6. Preliti crvenim preljevom pripremljenim prema uputama na vrećici.

Sastojci:

Podloga

  • 1 paket keksa Digestive McVities Original
  • 50 g fino mljevenih badema
  • 50 g maslaca
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica Amaretta
  • 1 vanilin šećer
Žuta krema
  • 500 g ABC sira 
  • 4 jaja
  • sok od 1 limuna
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica meda
  • 1 vanilin šećer
Bijela krema
  • 400 g milerama 
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žlice šećera