limeta cheesecake

Anika Makovac
Autor:

Anika Makovac

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Podloga:

Kekse sameljite u multupraktiku i dodajte im otopljeni maslac te izvrnite u kalup (28 cm) i utisnite, dok spremate prvu kremu stavite podlogu u zamrzivač da se stisne (10-15 min).
 
Prva krema:
pomiješajte ABC sir,mileram i sok limete u jednoj posudi,u drugoj izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte žlicu gustina, dodajte drugu smjesu u sirnu, naribajte koricu limete i pomiješajte.
Kremu izliti na podlogu i peći na 170 stupnjeva 40 minuta, potom izvaditi i pustiti da se ohladi.
 
Druga krema:
Pomiješajte sve sastojke i izlite na ohlađenu prvu kremu i smjestite tortu u frižider na minimalno 4 sata nakon toga odvojite kalup, ukrasite po želji i uživajte.

Sastojci:

Podloga: 

  • 200g petit beurre keksa
  • 80 g maslaca
Prva krema : 
  • 500 g ABC sira
  • 150 g milerama
  • 1 žlica gustina
  • Sok od jedne limete 
  • Korica od dvije limete
  • 100g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2jaja
Druga krema:
  • 400 g milerama
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer 
  • Žlica soka od limete