Mini quiche

Katja Gortan
Autor:

Katja Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

U tavi na maslinovom ulju dinstati luk dok ne postane staklast. Dodati tikvicu izrezanu na komadiće i paprike izrezane na trakice te pirjati dok malo ne omekša. Zatim dodati sitno nasjeckani češnjak, šunku i pršut narezane na kockice te pirjati još 5 minuta. Ostaviti da se malo ohladi.
U zdjeli razmutiti jaja sa ABC sirom, dodati naribani kozji sir te smjesu od povrća, šunke i pršuta. Po potrebi začiniti solju i paprom te dobro izmiješati.
Od lisnatog tijesta izrezati 12 krugova i složiti u kalup za muffinse. U svaku posudicu žlicom stavljati nadjev, posipati parmezanom i u sredinu staviti jednu mini rajčicu. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta 
  • 150 g šunke 
  • 50 g pršuta
  • 100 g kozjeg sira 
  • 200 g ABC sira
  • 50 g ribanog parmezana
  • 1 mala tikvica
  • 1 paprika 
  • pola male glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja 
  • sol i papar 
  • 12 mini rajčica