Red Velvet Cheesecake

Mirja Sekulović
Autor:

Mirja Sekulović

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Navedene količine su za malenu 20 cm tortu, no ja sam radila veću, te sam udvostručila sve sastojke.

Prosijati sve suhe sastojke (brašno, kakao, soda) u jednu zdjelu, te pjenasto istući maslac i šećer mikserom. Nakon što postane pjenasto, dodati jaja (jedno po jedno dok se ne sjedini). Dodati suhe sastojke u zdjelu s mokrima, te nježno mikserom sjediniti. Dodati mileram i jestivu boju (ja sam stavila cijelu tubicu). Namažite formu za tortu maslacem, te pecite u dva puta na 180 stupnjeva Celzijevih oko 25 - 30min, ili dok čačkalica ne izađe suha. Stavite biskvit na rešetku da se hlade.

Istucite ABC sir sa šećerom, te dodajte limunov sok. Odvojeno po uputama na vrećici učinite želatinu te odmah po dodavanju u kremu počnite miješati mikserom. Potom dodajte tučeno vrhnje za šlag. Promješajte ručno dok se ne sjedini.

Pola kreme namažite između dva biksvita, a ostatak namažite na vrh drugog biksvita. 

U ovom stadiju torta mora u hladnjak, na najmanje 4 sata, dok sam ja držala preko noći.

Sutradan još treba učiniti frosting. Istucite ABC sir i maslac (omekšano), dodati vaniliju. Nakon toga dodati šećer u prahu te ručno sjediniti, te nakon toga kratko mikserom. Prebacite tortu na stalak (sretno) te premažite sa icingom.

Sastojci:

Biksvit:
185 g maslaca
150 g šećera
2 jaja
150 g brašna
2 žlice kakaa
1/4 žlićice sode bikarbone
125 ml milerama
2 žlićice crvene boje jestive

Krema:
250 g ABC sira
50 g šećera
2 žlice soka od limuna
2 žlice tople vode
1.5 žlice želatine u prahu
300 ml vrhnja za šlag

Fosting:
250 g ABC sira
60 g maslaca
80 g šećera u prahu