Čokoladna kućica sa višnjama

Iva Lovošević
Autor:

Iva Lovošević

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Za tijesto odvojite bjelanjke od žumanjaka. Tucite prvo bjelanjke sa polovicom šećera, zatim žumanjke sa ostatkom šećera i vanilin šećerom.
Maslac otopite i ohladite.
Umiješajte ručno polovicu bjelanjaka u žumanjke pa dodajte čokoladu, brašno prosijano sa praškom za pecivo, lješnjake, ostatak bjelanjaka i na kraju maslac.
Četvrtasti kalup 26cm premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama ili brašnom. Ulijte smjesu, poravnajte i pecite 40-50 min. Ohladite.
Za kremu višnje očistite od koštica, odvojite nekoliko žlica soka za natopiti biskvit.
Višnje kuhajte sa šečerom, kojega dodajte po ukusu. Kada su kuhane usitnite ih sa štapnim mikserom ili blenderom.
Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri pa dodajte u toplu kašu od višanja da se otopi.
stucite slatko vrhnje, u višnje prvo umiješajte sir zatim slatko vrhnje.
Biskvit okrenite naopako, označite trokut sa svake strane pa oprezno izrežite dugačkim nožem (ne nazupčanim!) Poprskajte ga sa pomiješanim sokom od višnje i višjevačom.
Napunite kremom pa trokut okrenite naopako da liči na kučicu. Kučicu ili premažite kremom ili dresir vrečicom načinite "crijepove."
* Za dekoraciju sam koristila nastavak za latice 104.
Biskvit prvo dobro ohladite prije rezanja. Višnje možete zamijeniti bilo kojim crvenim voćem ;)
Poslužiti hladno uz svježe voće. :)

Sastojci:

za tijesto
5 jaja 180g šečera 1 vanilin šećer 50g maslaca 100 g naribane tamne čokolade 100 g brašna 100 g mljevenih pečenih lješnjaka 1/2 praška za pecivo
 

za kremu
100g višanja 1 ABC sir 4-5 žlica šečera 1/2 mljevene želatine ili 3 listića 2 dl slatkog vrhnja
 

za natopiti
par žlica soka od višanja malo višnjevače