Nepečena torta od borovnica i ABC sira

Eva Ivanović
Autor:

Eva Ivanović

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Kalup bez podloška staviti na podlogu na kojoj će torta biti poslužena. Unutra posložiti 1 red piškota. Skuhati ½ l mlijeka, ½ l negaziranog soka od borovnice, 2 dl šećera, 3 pudinga od vanilije. U vruće dodati 1 margarin i miješati dok se ne otopi i smjesa ne postane glatka.

Tada dodati 200 g ABC sira i lagano pomiješati. Tu smjesu izliti na piškote u kalupu. Na vruće izliveno opet posložiti jedan red piškota i lagano pritisnuti. Kada je skoro ohlađeno izliti jedan dio borovnica i njih zaliti s preljevom od 2,5 dl soka od borovnice, 2 žlice šećera i 1 preljevom za torte. Na skoro ohlađeno staviti ½ l šlaga (od toga malo ostaviti za ukrašavanje).

Na šlag poslagati ocijeđene borovnice i skuhati još jednom preljev za torte i preliti preko borovnica. Ostaviti 1 h u hladnjaku, a nakon toga skinuti kalup i ukrasiti preostalim šlagom.

Torta je spremna za posluživanje.
 

Sastojci:

Piškote
½ litre mlijeka
0,75 litre soka od borovnice
2,5 dl šećera
1 margarin
200 g ABC sira
½ l šlaga
2 preljeva za torte