Novogodišnja torta od sira

Marija Vuljanić
Autor:

Marija Vuljanić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Savršena brzinska torta za one kojima nikad ne radi pećnica. Petit keks staviti u vrećicu ili posudu za zamrzivač i usitniti. Isipati u zdjelu, dodati maslac otopljen na laganoj vatri i aromu vanilije. Sve dobro promiješati.

Nakon toga isipati u pripremljen kalup promjera cca 20 cm. Kalup obložiti papirom za pečenje na dno i oko ruba. Kekse možete poravnati čašom, šalicom ili žlicom.

Za kremu je potrebno odvojiti 50 ml mlijeka, u nju dodati želatinu i pustiti 2-3 minute. Ostatak mlijeka zagrijati skoro do vrijenja. Skloniti s vatre, dodati šećer i aromu vanilije, miješati da se šećer otopi. Zatim dodati želatinu s mlijekom pa sve pjenjačom dobro promiješati. Oba sira lagano izmiješati u posebnoj posudi dok ne postane jedinstvena smjesa pa dodati pripremljeno mlijeko. Sve lagano izmiješati na najmanjoj brzini, dovoljno da se poveže i da nema grudica od sira. Bijelu čokoladu naribati ili narezati, dodati kremi, promiješati i lagano isipati na podlogu od keksa. Staviti preko noću u hladnjak dok se ne stvrdne. Ukoliko ne možete dočekati cijelu noć, potrebno je oko 6 sati da se stvrdne. Dobar tek!

Sastojci:

Podloga:

100-150 g petit keksi
50-75g otopljenog maslaca
1 žličica arome vanilije

Krema:

250 ml mlijeka
100 g šećera
2 žličice arome vanilije
250 g ABC sira
250g svježeg sira
100 g bijele čokolade
1 vrećica mljevene želatine