OREO Cheesecake

Anica Mirosavljević
Autor:

Anica Mirosavljević

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

U električnoj sjeckalici usitnite Oreo kekse, dodajte omekšani maslac, dobro sjedinite smjesu i prstima je utisnite u dno kalupa za tortu (ø 23 cm).Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate kremu od sira.

U posudi pomiješajte krem sir, šećer i aromu vanilije, pridodajte limunov sok. Nekoliko minuta sve lagano miješajte električnom miješalicom.Želatinu pomiješajte s hladnom vodom. Ostavite oko 10 minuta dok ne nabubri, pa smjesu zagrijte (ne smije zakuhati) da se želatina rastopi. U slatko vrhnje koje ste zagrijali na sobnu temperaturu, dodajte otopljenu bijelu čokoladu i postepeno doljevajte rastopljenu želatinu.

Izmiješajte. Dobro izmiješajte pripremljene kreme od sira i vrhnja s cokoladom tako da se svi sastojci sjedine i dodajte malo limunove korice i soka od limuna.Kremi dodajte Oreo kekse koje ste prethodno grublje zdrobili rukama.Gotovu kremu prelijte preko ohladene podloge od keksa. Cheesecake stavite u hladnjak da se dobro ohladi najmanje tri sata, a najbolje ostaviti preko noći.Prije posluživanja ukrasite komadićima keksa i narezanim jagodama te neizmjerno uživajte.


Sastojci:

Podloga:

250 gr Oreo keksa
80 gr maslaca

Krema:

350 gr ABC krem sira
60 gr šećera u prahu
1 žlica arome vanilija
10 grama želatine
50 ml vode
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele čokolade
100 gr Oreo keksa
20 ml limunova soka

Ukras:

3-4 jagode
3-4 oreo keksa