Pita od banana i malina

Ljubica Kemenović
Autor:

Ljubica Kemenović

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

U posudu staviti sve sastojke za prhko tijesto. Dobro izmješati margarin s brašnom. Umiješati sve sastojke i zamijesiti tijesto. Oblikovati ga u kuglu i ostaviti pola sata u hladnjaku da se stisne. Kalup obložiti papirom za pečenje. Uzeti 2/3 prhkog tijesta te ga razvaljati. Nabodite ga vilicom i pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva.
Preostalu 1/3 tijesta ostaviti u hladnjaku.

ABC svježi krem sir izmiksati sa šećerom. Dodati jaje i prašak od pudinga. Nadjev od sira ravnomjerno premazati po pečenom prhkom tijestu.
U posudici pomiješati tanko narezane banane s malinama, medom i sokom od naranče. Preliti preko nadjeva od sira.

Preostalo prhko tijesto tanko razvaljati i narezati u trakice. Trakice postavljati u oblik mreže.

Pitu staviti peći oko 30 minuta u pećnicu zagrijanu na 180°C.

To je naša omiljena pita koju pripremam za svake blagdane!

Sastojci:

Prhko tijesto:

125 g margarina
100 g šećera u prahu
250 g brašna
2 žutanjka
2 žlice hladnog mlijeka
pola žličice soli

Nadjev od sira:

400g ABC svježeg krem sira
1 jaje
3 žlice šećera
20 g pudinga od vanilije

Voćni preljev:

1 šalica svježih ili odmrznutih malina
2 banane
1 žlica meda
sok od pola naranče