Pita sa sirom

Marina Subotić
Autor:

Marina Subotić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izmješati u jednoj zdjeli sastojke za nadjev, a u drugoj premaz za kore.
Uzeti jednu koru i staviti je u namašćeni, veliki četvrtasti pleh te ga prvo premazati sa malo premaza za kore pa sa nadjevom.
Na nju složiti drugu koru, potom premaz pa nadjev i tako redom dok ne potrošite sastojke.
Ostavite malo premaza za zadnju koru na vrhu. Premazati ju i sa 2 žlice kiselog vrhnja.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva otprilike pola sata.

Možete pitu narezati prije pečenja.

Posluživanje:

Ova pita je izvrsna topla ili hladna, dugo zadrži sočnost.

Dobar tek!

Sastojci:

500 g kora za pitu

Nadjev:

500 g ABC svježeg sira
300 g ABC svježeg krem sira
1 jušna žlica ulja
2 jaja  
300 ml punomasnog kiselog vrhnja
1 čajna žlica soli

Premaz za kore: 

2 jaja
250 ml mlijeka
200 ml ulja
4 žlice kukuruzne krupice (palente)
1 prašak za pecivo