Torta od sira

patricija lara peršin
Autor:

patricija lara peršin

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

U blenderu izmiksati kekse,dodati maslac i sve skupa izraditi mikserom. Utisnuti smjesu u kalup i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 5 minuta.

Za kremu je potrebno izraditi jaja, sir, sok i koricu jednog limuna i 3 žlice šećera.

Kremu izliti na smjesu od keksa i staviti peći u pećnicu na 20 minuta na 170 stupnjeva. Nakon što se torta pekla 20 minuta, pripremiti gornju kremu. Izraditi 2 kisela vrhnja s 3 žlice maslaca i vanilin šećerom, te izliti na tortu. Vratiti u toplu pećnicu na još 5 minuta. Tortu ohladiti prije posluživanja. Po želji, svaki komad prije posluživanja preliti preljevom od šumskog voća.

Sastojci:

200 g keksa

175 g maslaca

600 g ABC sira

1 limun

6 žlica šećera

4 jaja

2 kisela vrhnja

 

1 vanilin šećera