Pumpkin pie

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

  1. Zamijesiti tijesto od brašna, maslaca izrezanog na kockice, jaja, dodati šećer, sol i naribanu koricu limuna. 
  2. Oblikovati kuglu, umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na najmanje 1 sat.
  3. Kalup za pitu namazati maslacem i posuti brašnom. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati tijesto nešto veće od kalupa tako da se prekriju i rubovi, utisnuti u kalup i dno izbockati vilicom. Ostatak spremiti za ukrašavanje. Peći bez nadjeva oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
  4. Izvaditi tijesto, ostaviti da se ohladi te u međuvremenu pripremiti nadjev.
  5. Bundevu oguliti, narezati na kockice i prokuhati u malo vode dok ne omekša ( 10-15 minuta). Omekšalu bundevu dobro ocijediti te izmiksati štapnim mikserom. Dodati sir i začine, promiješati te na kraju dodati pjenasto izmiješana jaja sa šećerom. Nadjev uliti na pripremljeno tijesto i staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C. Peče se otprilike 45 minuta do sat vremena. Pri kraju pečenja, kada nadjev već postane čvrst, poredati trakice izrađene od ostatka tijesta te vratit

Sastojci:

Tijesto:
  • 300 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žumanjka
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • naribana korica limuna 
Nadjev:
  • 500 g butternut bundeve ( očišćene i narezane na kockice)
  • 400 g ABC sira
  • 180 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • ½ žličice muškatnog oraščića