Prefine tikvice s abc sirom

Branka Majstorović
Autor:

Branka Majstorović

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:


Tikvice prerezati uzdužno na dva dijela i izdubite sredinu. Polovice možete još jednom prepoloviti (poprečno), ovisno kakavu posudu za pečenje imate.
Na mješavini maslinovog ulja i maslaca ispržite luk. Kada postane staklast dodajte meso i začinite s malo origana i ružmarina, posolite i popaprite.
Kada je meso gotovo, odložite sa strane. Rajčicu očistite od kožice i narežite na kockice kao i sredinu tikvica koju ste izdubili.
Popržite na malo maslinovog ulja češnjak i dodajte rajčicu i tikvice. Pecite dok voda ne ispari , a onda pomiješajte s mesom.
Izdubljene tikvice posložite u posudu za pečenje namazanu maslacem, te ih napunite pripremljenim nadjevom.
Po nadjevu bogato rasporedite hrpice abc sira i naribajte gaudu.
Zapecite u pećnici na 200°C dok ne porumeni. Poslužite uz rajčicu i uživajte..Dobar tek!

Sastojci:

2 tikvice srednje veličine
1 glavica luka
3 češnjaka
250 g puretine (mljevene)
1 glavica luka
1 rajčica
150 g abc sira
80 g sira gaude

Maslac
Maslinovo ulje
Origano, ružmir, sol i papar

Tikvice prerezati uzdužno na dva dijela i izdubite sredinu.
Na mješavini maslinovog ulja i maslaca ispržite luk. Kada postane staklast dodajte meso i začinite s malo origana i ružmarina, posolite i popaprite.
Kada je meso gotovo, odložite sa strane. Rajčicu očistite od kožice i narežite na kockice kao i sredinu tikvica koju ste izdubili.
Popržite na malo maslinovog ulja češnjak i dodajte rajčicu i tikvice. Pecite dok voda ne ispari , a onda pomiješajte s mesom.
Izdubljene tikvice posložite u posudu za pečenje namazanu maslacem, te ih napunite pripremljenim nadjevom.
Po nadjevu bogato rasporedite hrpice abc sira i naribajte gaudu.
Zapecite u pećnici na 200°C dok ne porumeni. Poslužite uz rajčicu i uživajte..Dobar tek!