Proljetna pita

Renata Šišak
Autor:

Renata Šišak

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Tikvice naribamo skupa sa korom pa posolimo i ostavimo da puste vodu. Za to vrijeme izmiksamo jaja i ulje, dodamo brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Dodamo rukama iscjeđene tikvice, špek kojeg smo na suhoj tavici prethodno prepekli i sir.
Posolimo, popaprimo i izlijemo u manji lim za pečenje kojeg smo prije premazali uljem i pobrašnili.
Po površini poslažemo mini rajčice i špek. 
Pečemo na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobije lijepu boju.

Sastojci:

  •  500 g tikvica
  • 5 jaja
  • 1dl ulja
  • 120 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 160 g ABC sira
  • 5 dkg špeka
  • sol, papar