ABC voćna rapsodija

Mirsada Begović Marković
Autor:

Mirsada Begović Marković

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

1. Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa rastopljenim maslacem, dodajte vaniliju. U okrugli kalup za tortu 24 cm promjera utisnite podlogu. Ostavite u hladnjaku cca 20tak min da se stisne, pa zapecite 5 min na 125 stupnjeva. Neka se ohladi dok radite kremu.

2. Mikserom miješajte ABC sir sa šećerom i vanilijom.

3. Posebno miksati vrhnje za šlag pa ga dodati u kremu od sira.

4. Napraviti gusti sirup od bobičastog voća. Na laganoj vatri kuhati sa sećerom (dodajte ga ovisno o okusu, volite li slađe ili ne). Gustin razmutite sa malo vode ili sokom koji pusti voće-čisto da možete rastopiti u tekućini. Miješajte i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu masu, tvrđe od pudinga. Ako vidite da vam je premekano slobodno dodajte gustina. Ja uvijek krenem sa manjom količinom.

5. Kremu od sira stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a mlaki preljev od voća preko sirne kreme.
Neka se torta dobro ohladi.
Dobar tek!

Sastojci:

Podloga:

20 dkg keksa (petit beure ili sl.)
15 dkg maslaca
1 vanilin šećer

Krema:

50 dkg ABC sira
250 ml vrhnja za šlag
4 žlice šećera
1 vanilin šećer/ ili aroma vanilije

Voćni preljev:

450 g smrznutog bobičastog voća
5 žlica šećera
6 čajnih žličica gustina