Valentinovo torta

Ivana Drčec
Autor:

Ivana Drčec

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom,dodati malo mlijeka,ulje i sve ostalo.
Peći u većem okruglom kalupu i hladnu po šabloni izrezati u obliku srca.

Za kremu sve dobro izmiksati i staviti na biskvit.

Za krokant rastopiti šećer poput karamela i dodati lješnjake i sve dobro izmiješati.
Rasporediti na masni papir i ostaviti da se ohladi.
Hladno malo usitniti.

Sastojci:

Biskvit:
2 jaja
10 žlica šećera
malo mlijeka
5 žlica ulja
13 žlica brašna
pol bočice arome badema
1 mala bočica(epruvetica) arome ruma
3 žlice kakaa
½ pecilnog praška

Krema:
25 dkg ABC svježeg krem sira
10 dkg šećera u prahu
1 vrećica želatine (otopiti po uputi na pakiranju)
2 dl slatkog vrhnja (izmiksati u šlag)
5 dkg sitno sjeckane čokolade
10 dkg krokanta

Krokant:
7,5 dkg šećera
7,5 dkg mljevenih lješnjaka