Pirueta s jagodama

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiješajte sa polovicom šećera i vanilin šećerom. Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i kakao prahom, izmiješajte.
  2. Od bjelanjaka i preostalog šećera izradite čvrsti snijeg ( sol dodajte odmah a šećer postepeno), lagano umiješajte u biskvitnu smjesu.
  3. Smjesu rasporedite u lim obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite, prekrijte navlaženom kuhinjskom krpom, zarolajte i ostavite da se ohladi.
  4. Skuhajte puding, napola ohladite i umiješajte ABC sir. Ohlađeni biskvit prerežite na tri trake i svaku namažite kremom. Pospite jagodicama. Zarolajte prvu, složite na tanjur pa omotajte s preostale dvije. Stavite u hladnjak da se malo stisne, zatim prelijte otopljenom čokoladom ili pospite kakao prahom te ukrasite jagodama umočenim u otopljenu čokoladu.

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice kakao praha
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
Krema:
  • 300 g ABC sira
  • 350 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 100 g šumskih jagoda
  • nekoliko vrtnih jagoda za ukrašavanje