Meksička torta

Rea Lujić
Autor:

Rea Lujić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Stavite sve suhe sastojke u jednu posudu i izmiješajte.

Dodajte tekuće sastojke. I izmiješajte dok ne postane glatko.
Napunite dvije posude od 20 cm. Tako ćete dobiti dvije male torte. Tako je u original receptu. A vjerujem da možete eksperimentirati i napraviti jednu od 40cm. Da se ne bi napuhnule smočite neku kuhinjsku krpu i omotajte oko posude za pečenje - cool savjet vjerujte.
Pecite 45min u zagrijanoj pećnici na 230°C.
Ohladite.
U jednoj posudi umutite vrhnje, u drugoj druge sastojke pa sjedinite.
Prelijte kremu preko torte.

Sastojci:

  • 1 šalica gorkog kakaa 
  • 2 3/4 šalice brašna 
  • 1 1/4 šalice šećera 
  • 1 šalica smeđeg šećera 
  • 1 i pol žlica cimeta 
  • 2 žličice sode bikarbone 
  • pola žličice soli 
  • pola žličice chillija 
  • 2 šalice punomasnog mlijeka 
  • pola šalice maslinovog ulja 
  • pola šalice biljnog ulja 
  • 2jaja 
  • 2 žlice aceto balsamica 
  • 1 ipol žlica vanilije
  • 400g ABC sira 
  • 1 žlica cimeta 
  • 2 žličice vanilije 
  • 1 šalica šećera u prahu 
  • malo soli 
  • 2 čaše slatkog vrhnja