Mramorni brownie

Rea Lujić
Autor:

Rea Lujić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Na pari otopiti maslac i čokoladu. Maknuti sa strane, ohladiti (hlađenje obavezno budući da se dodaju jaja), dodati šećer, sol i vaniliju te sve dobro pomiješati.

Dodati 3 jaja i prosijano brašno.
U durgoj posudi sir pjenjačom izmiješati da postane kremozan. Dodati šećer, vaniliju i jaje. Izmiješati.
U posudu za pečenje staviti papir za pečenje, a rubove namazati maslacem. Uliti smjesu s čokoladom. U tu smjesu na tri mjesta dodati smjesu sa sirom. Nožem za mazanje lagano ispremiješati smjesu da bi dobili mramorni efekt, ne pretjerivati da ne bi izmiješali do kraja.
U zagrijanoj pečnici na 180°C peći 45-55min, ovisno o debljini samog kolača.
Mala napomena na kraju:ne bojte se prekinuti pečenje iako će kolač izgledati malo sirov jer je to takav tip kolača koji će se hlađenjem povezati i stisnuti.

Sastojci:

  • 150 g maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 3 jaja
  • 250 g šećera
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • žlica ekstrakta vanilije
  • 100 ml crne kave
*DODATAK 
  • 150 g ABC sira
  • 60 g šećera
  • 1 jaje
  • žlica ekstrakta vanilije