Rafaello torta

Edina Garibovic
Autor:

Edina Garibovic

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Puter istopiti i pomješati sa samljevenim piškotama.Ravnomjerno poredati u kalup i staviti da se ohladi.
Žele prah pomiješati sa vodom i rastvoriti ga, staviti ga na platu polako miješajuci ga zagrijati (ne smije prokuhati ).
ABC sir,mascarpone, šećer, vanilin šećer umutiti mikserom i dodavati rastopljeni žele prah. Kada se sve to sjedinilo dodati umućeni šlag i sve zajedno izmješati. Sipati na podogu od piškota i ostaviti 3 sata u frižider da se ohladi. Dekorisati kokosom i rafaello kuglicama.

Sastojci:

Kora:
  • 200g piškote
  • 100g maslac
Krema:
  • 1pak. žele prah s okusom limuna
  • 2dl voda
  • 300g ABC sir
  • 200g mascarpone
  • 100g šećer
  • 2pak. vanilin šećer
  • 200ml šlag
Dekoracija:
  • rafaello
  • kokos