Priprema:
U blenderu izmiksati kekse,dodati maslac i sve skupa izraditi mikserom. Utisnuti smjesu u kalup i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 5 minuta.
Za kremu je potrebno izraditi jaja, sir, sok i koricu jednog limuna i 3 žlice šećera.
Kremu izliti na smjesu od keksa i staviti peći u pećnicu na 20 minuta na 170 stupnjeva. Nakon što se torta pekla 20 minuta, pripremiti gornju kremu. Izraditi 2 kisela vrhnja s 3 žlice maslaca i vanilin šećerom, te izliti na tortu. Vratiti u toplu pećnicu na još 5 minuta. Tortu ohladiti prije posluživanja. Po želji, svaki komad prije posluživanja preliti preljevom od šumskog voća.
Sastojci:
200 g keksa
175 g maslaca
600 g ABC sira
1 limun
6 žlica šećera
4 jaja
2 kisela vrhnja
1 vanilin šećera