Rođendanska torta s ABC sirom

Marcela Sambol
Autor:

Marcela Sambol

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Sastojke izmiksajte i pecite u tri odvoje kalupa na 180°C 25-30 min ili dok čačkalica ne izađe čista iz sredine kolača. Neka se biskvit ohladi u potpunosti prije sastavljanja torte.
U međuvremenu izmiksajte:
800g ABC sira, šećer u prahu (proizvoljno, probajte prema želji koliko želite da bude slatko) , 400g otopljene bijele čokolade, malo prehrambene boje (crvene) za rozu verziju.

Ostavite i kremu da se ohladi i malo učvrsti kako bi bilo lakše mazati na tortu.
Slojeve slažite tako da na dno stavite jedan biskvit, na njega tanak sloj kreme od sira i čokolade, zatim tako redom do trećeg sloja biskvita, pa zatim cijelu tortu premažite kremom i pustite da hladi pa ukrasite po želji.

Sastojci:

Krema od ABC sira:
3x biskvit 22cm promjer

800g ABC sira

šećer u prahu (proizvoljno, ovisno koliko volite slatko)
400g otopljene bijele čokolade

malo prehrambene boje (crvene) 

Biskvit od vanilije:
4 jaja 
2 žutanjka 
297 ml tekućeg jogurta 
2 žličice ekstrakta vanilije 
360 g brašna
400 g šećera 
1 prašak za pecivo
½ žličice soli
226 g maslaca sobne temperature
šarene mrvice za kolače (prizvoljno)