Savršena torta

Almir Nuhanović
Autor:

Almir Nuhanović

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom da budu kremasta.Brašno,čokoladu u prahu i prašak za pecivo izmješati. U jaja dodati mlijeko i ulje a onda i suhe sastojke lagano umiješati. Istresti u kalup i peći 10min na 180C.

Ohladiti biskvit i namoćiti ga sa mješavinom čokoladnog mlijeka i ruma. Izmiksati ABC sir sa šećerom. Maslac izmiksati sa Nutellom da bude kremast i onda to umiješati u sir pa staviti preko biskvita. Čokoladu izlomiti ,dodati joj vrhnje i na pari miješati dok se ne otopi u vrhnju i preliti preko torte.Umutiti vrhnje za šlag ,dekorirati tortu i posuti sa čokoladnim mrvicama

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja
4 žlice brasna
4 žlice sećera
4 žlice čokolade u prahu
4 žlice ulja
4 žlice mlijeka
1 mala žlica praška za pecivo

Za namočiti biskvit je potrebno:

1dcl čokoladnog mlijeka,
1 bočica arome ruma

Krema:

500g ABC sira
100g šećera u prahu
100g maslaca
200g Nutelle

Čokoladna glazura:

100g čokolade
0,5dcl vrhnja za šlag
Još potrebno:
2dcl vrhnja za šlag
čokoladne mrvice