Slana torta

Mirjana Plećaš
Autor:

Mirjana Plećaš

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Sastojke za koru dobro pomješati, napraviti tijesto da bude što mekše,
po potrebi dodati još vode i u kalup za torte staviti peći oko 20
minuta na 200.
Do tada u multipraktiku napraviti kremu od sira, milerama, Abc krem sira,
ajvara, soli, granula češnjaka, napraviti glatku kremu.
Kada se kora ohladi po želji možete poslagati oko 150 g šunke,no u
ovoj slikanoj varijanti je bez šunke. Premazati kremom od sira i
ajvara, te ukrasiti sa šnjitama mozzarelle,maslinama i rajčicama.
Dobro prohladiti nekoliko sati u hladnjaku.
Dobar tek!

Sastojci:

za koru:
-1,5 dcl zobenih pahuljica
-1 dcl integralnog brašna
-1/2 vrećice suhog kvasca
-0,3 dcl maslinovog ulja
-oko 2 dcl vode
-sjemenke suncokreta, sezama, lana
-5 komada izrezanih maslina
-začini po ukusu:sol,origano, bosiljak, vlasac

za kremu:
-350 g svježeg sira
-200 g milerama
-100 g Abc krem sira
-4 pune žlice ajvara
-sol, češnjak


-120 g mozzarelle
-mini rajčice i masline