Malinolada

Anita Mehičić
Autor:

Anita Mehičić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Sastojke za podlogu samljeti i sjediniti. Dodati maslac i zamijesati smjesu koju potom treba rastanjiti na dno kalupa.
Zelatinu potopiti u malo vode da nabubri.
Izmiksati vrhnje sa secerom i vanil secerom, otopiti na pari bijelu cokoladu pa je dodati vrhnju.
Zatim dodati i sir, sve sjediniti i dodati zelatinu otopljenu na niskoj temperaturi.
Pola krema istresti preko podloge zatim poredati maline, pa drugu polovinu krema.
Dekorisati poslije hladjenja.

Sastojci:

Potrebno za podlogu: 100 gr jaffa keksa,50 gr keksa sa kakaom,50 gr mljevenih oraha,100 gr maslaca sobne temperature
 

Potrebno za krem:500 gr krem ABC sira,2 dcl vrhnja za slag,50 gr bijele cokolade,50 gr secera u prahu,2 vanil secera,10 gr zelatina,maline


Za dekoraciju:jagode,maline,bijela cokolada,listici mente.