Limun torta

Anita Mehičić
Autor:

Anita Mehičić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Od keksa, vanil secera i maslaca, zamijesiti masu, dodati malo limunovog soka da se bolje uveze masa i staviti je kao podlogu torte.
Zelatinu potopiti da nabubri.
Izmiksati vrhnje sa secerom i vanil secerom, dodati jogurt i sir, dodati ribanu koricu, sve sjediniti pa tome dodati otopljenu zelatinu.
Masu istresti preko podloge i ohladiti.
Limunovom soku dodati malo boje, staviti da prokuha, dodati sadrzaj vrecice, kuhati kratko uz mijesanje i istresti preko krema.
Dekorisati poslije hladjenj

Sastojci:

Za podlogu:200gr mljevenog keksa,100gr omeksalog maslaca,1vanil secer,nekoliko kasika limunovog soka..Limun krema:500ml jogurta od limuna,250gr ABC sira,100gr secera u prahu,ribana korica 2 limuna,2dcl vrhnja za slag,2vanil secera,5listova zelatina..Glazura:1kesica providnog preliva za torte,2dcl soka od limuna ili procijedjene limunade,malo zute prehrambene boje..Za dekoraciju:limun,listici mente,cokoladne kuglice