Priprema:
Uključimo pećnicu na 180 stupnjeva, i krenemo raditi biskvit: jaja razdvojimo bijelanjke umutimo s šećerom te dodajemo žumanjke. Kada smo pijenasto umutili jaja dodamo vodu i lagano promiješamo. Brašno, orahe, v. šećer, i p.p pomješamo u dodajemo malo po malo u jaja, lagano miješajući!
Istresemo u kalup (26 cm) i stavimo peći!
Počnemo raditi kremu: Jaja i šećer dobro izmutimo i dodamo vrhnje, sir i puding, i dobro izmješamo da nema grudvica.
Kada je biskvit pečen (40 min, provjerimo čačkalicom) izvadimo ga iz pećnice i ostavimo malo da odmori, prerežemo ga po pola i punimo kremom te stavimo još peći, kada je gotovo ostavimo da se ohladi!
Rastopimo čokoladu s margarinom i premažemo preko torte te odmah naribamo na to bijelu čokoladu.
Torta je gotova, fina, sočna, hrskava :)
Sastojci:
Biskvit:
- 8 jaja
- 8 žlica šećera
- 4 žlice vode
- 10 žlica brašna
- 8 žlica oraha
- 1 vrećica v. šećera
- 1 vrečica praška za pecivo
Krema:
- 500gr ABC sira
- 4 jaja
- 2 pudinga od vanilije
- 400ml vrhnja
Preljev:
- 250gr čokolade
- 50gr margarina
Mrvice:
- 100gr bijele čokolade