Chococheese

Dušica Ukota
Autor:

Dušica Ukota

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Sameljite keks, dodajte mu omekšali maslac i čokoladno mlijeko i sjedinite u kompaktnu smjesu koju istresete na dno kalupa za torte promjera 26 ili 28 cm.

Krema I. : otopite čokoladu na pari. Želatinu namočite u 2 žlice vode da nabubri pa je otopite na laganoj vatri. Izmiksajte sir, šećer i vaniliju, dodajte vrhnje i čokoladu te sve sjedinite. Na kraju dodajte otopljenu želatinu i dobro izmiksajte. Dobivenu kremu prelijte preko podloge od keksa i ostavite u hladnjaku desetak minuta da se malo stegne prije sljedeće kreme.

Drugu i treću kremu pripremite po istom principu kao i prvu. Na prvu kremu izlijte drugu kremu i ostavite ponovo u hladnjaku desetak minuta i potom nanesite treću kremu te ostavite tortu u hladnjaku da se dobro stisne. Tortu ukrasite istučenim vrhnjem za šlag i posipajte sa sve tri naribane čokolade... DOBAR TEK!!! :)

Sastojci:

Podloga:

200g kakao keksa
80 g omekšanog maslaca
4 žlice čokoladnog mlijeka

Krema I :

250 g ABC sira
2 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 g čokolade za kuhanje
1 dl vrhnja za šlag
3 g mljevene želatine

Krema II :

250 g ABC sira
2 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 g mliječne čokolade
1 dl vrhnja za šlag
3 g mljevene želatine

Krema III. :

250 g ABC sira
2 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 g bijele čokolade
1 dl vrhnja za šlag
3 g mljevene želatine

Dekoracija:

2 dl vrhnja za šlag
50 g ribane čokolade za kuhanje, mliječne i bijele čokolade