Čokoladni cheesecake

Stella Fortuna
Autor:

Stella Fortuna

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Podloga:

Zdrobite kekse, pomiješajte ih sa šećerom, cimetom, kakaom i prelijte rastopljenim putrom. Sve skupa dobro izmiješajte i utisnite u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva 5 do 7 minuta.

Krema:

Čokoladu otopite na pari i ostavite je sa strane da se malo prohladi. U međuvremenu izmiksajte krem sir sa jajima i šećerom, ne smije biti grudica, pa na kraju dodajte i otopljenu čokoladu i to izmiksajte da se dobro poveže.
Prelijte preko pečene podloge i vratite u pećnicu na 25 minuta ali na 170 stupnjeva.

Topping:

Kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerom, pa žlicom ravnomjerno rasporedite tu smjesu po pečenom cheesecakeu. Stavite u ugašenu ali još toplu pećnicu na 10 minuta.

Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi i pospremite u hladnjak na minimalno 6 sati, najbolje preko noći.


 

Sastojci:

Podloga:

200 g integralnih keksa
2 žlice smeđeg šećera
70 g rastopljenog maslaca
1/2 žličice cimeta
1 žličica kakaa

Krema:

500 g ABC sira
4 jaja
100 g rastopljene tamne čokolade (min. 70% kakaa)
3 žlice smeđeg šećera

Topping:

400 g kiselog vrhnja
3 vanilin šećera