Torta od limuna i ABC sira

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok ne postane pjenasto. Ulijte slatko vrhnje, sok i koricu limuna te i miksajte još 2 minute. Lagano umiješajte brašno pomiješano s gustinom i praškom za pecivo i sol.
Ulijte smjesu u dva kalupa ( 18-20 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje, poravnajte i pecite na 160 C oko 45 minuta. Pečene biskvite ostavite da se ohlade pa svaki prerežite na pola.
U međuvremenu pripremite nadjev.
ABC sir izradite mikserom da postane kremast, dodajte šećer u prahu, koricu i par kapi arome limuna. Umiješajte slatko vrhnje i smjesom premažite tri kore. Zadnju koju prelijete glazurom od bijele čokolade s okusom limuna. Ukrasite po želji.

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja
200 g mljevenog šećera
250 g brašna
80 g gustina
200 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
1 vanilin šećer
2 žlice soka od limuna
ribana koricu jednog limuna


Nadjev:

400 g ABC sira
200 ml slatkog vrhnja
3 žlice šećera u prahu
naribana korica limuna
par kapi arome limuna

Glazura:

150 g bijele čokolade s okusom limuna