Torta od sira i višanja

Branka Kulaš
Autor:

Branka Kulaš

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:



Piškote namočiti sa kompotom od višanja i poslagati ih na dno kalupa za tortu. ABC sir pomiješati sa 2,5dcl slatkog vrhnja i 110gr šećera u prahu ,dodati naribanu koricu limuna i ½ vrećice želatine koju smo pripremili prema uputi na vrećici.

Sok i višnje sa šećerom kuhati 20 min. Zatim dodati 1 žlicu gustina i kuhati još 10 min. Uz stalno miješanje.

Maknuti sa štednjaka i dodati preostalu želatinu, promiješati i ostaviti da se hladi.
Na piškote staviti smjesu od sira zatim preliti sa voćnim preljevom i sve staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Ukrasiti prema želji sa šlagom i višnjama.

Sastojci:



110 gr šećera u prahu
400 gr ABC sira
1 velika kutija piškota
2 vanili šećer
1 žlica gustina
1 vrećica želatine
ribana limunova korica
2,5 dcl slatkog vrhnja
500gr višnje iz kompota
50 - 100gr šećera prema želji