Čokoladna rapsodija sa sirom (bez pečenja)

Mirjana Plećaš
Autor:

Mirjana Plećaš

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Kekse, lješnjake, rastopljenu čokoladu i maslac staviti u multipraktik sa se sve dobro poveže i usitni. Smjesu staviti u kalup za torte.(stavim ispod izrezani krug od oblatne radi lakšeg rezanja kasnije).Staviti u zamrzivač na 5-10 minuta.

Za to vrijeme u multipraktiku pomješati ABC svježi krem sir sa šećerom.Posebno umutiti slatko tučeno vrhnje i u njega ručno umješati povezani sir sa šećerom i vanili šećerom.

Smjesu podijeliti na tri dijela u svaki dio staviti jednu od otopljenih čokolada,ali raditi jedno po jedno.Koru izvaditi iz zamrzivača i politi sa rumom, redati prvo kremu od gorke čokolade sa okusom naranče, ostaviti u hladnjak dok ne otopite mliječnu čokoladu i pomiješate sa sirom, staviti tu kremu preko tamne, opet u zamrzivač dok ne otopite bijelu čokoladu(u nju staviti koju kap ulja da se ne zgruša) i pomiješate sa kremom i tom zadnjom kremom prekrijte tortu.

Neka ostane obruč i neka se dobro ohladi u hladnjaku, okus je kao sladoled. Meni osobno preko nje nije potrebno ništa više, a tko želi može ukrasiti još šlagom ili preljevom za torte ili glazurom.U slast.

Sastojci:

Kora:

  • 250-300 g mljevenih čokoladnih keksa
  • 100 g rastopljena čokolade
  • 100 g pečenig smrvljenih lješnjaka
  • 125 g otopljenog maslaca 
  • 2-3 žlice ruma
Krema sa čokoladama i sirom:
  • 500 ml. slatkog tučenog vrhnja
  • 300 g sviježeg sira
  • 300 g ABC sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g gorke čokolade sa okusom naranče sa 75% kakaa
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 vanili šećer