Priprema:
Biskvit:
Pomiješati sastojke i peći na 170 *C oko 20 minuta.
Krema:
Na pari tući žumanjke, šećer, koricu i sok od naranče, namočenu želatinu, liker od naranče, dok ne dobijemo gustu smjesu. Pomaknuti s vatre, dodati snijeg od bjelanjaka i umiješati da krema bude ujednačena, zatim dodati ABC sir. Kada se krema počne stezati dodati tučeno slatko vrhnje.
Na kraju tortu preliti čokoladnom glazurom.
Sastojci:
Biskvit:
- 120 g maslaca
- 40 g šećera u prahu
- 120 g čokolade tamne
- 4 žumanjka
- 5 bjelanjaka
- 160 g šećera
- 120 g oštrog brašna
Krema:
- 100 g šećera
- 3 jaja
- 2 naranče
- 2 žlice likera od naranče
- 6 listova želatine
- 250 g ABC sira
- 2,5 dl slatkog vrhnja
Glazura:
- 20 dag čokolade
- 3 žlice ulja