Torta sa sirom i narančom

Nataša Zmijarević
Autor:

Nataša Zmijarević

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Biskvit: 
Pomiješati sastojke i peći na 170 *C oko 20 minuta.
 
Krema: 
Na pari tući žumanjke, šećer, koricu i sok od naranče, namočenu želatinu, liker od naranče, dok ne dobijemo gustu smjesu. Pomaknuti s vatre, dodati snijeg od bjelanjaka i umiješati da krema bude ujednačena, zatim dodati ABC sir. Kada se krema počne stezati dodati tučeno slatko vrhnje.
Na kraju tortu preliti čokoladnom glazurom.

Sastojci:

Biskvit:

  • 120 g maslaca
  • 40 g šećera u prahu
  • 120 g čokolade tamne
  • 4 žumanjka
  • 5 bjelanjaka
  • 160 g šećera
  • 120 g oštrog brašna
Krema:
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 naranče
  • 2 žlice likera od naranče
  • 6 listova želatine
  • 250 g ABC sira
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
Glazura:
  • 20 dag čokolade
  • 3 žlice ulja