Priprema:
Vrijeme pripreme: 60 min
- Sir i šećer umutiti u fini krem, pa dodati jedno po jedno jaje dok se sve lepo ne sjedini.
- Istopiti čokoladu na pari zajedno sa 2 kašike slatke pavlake pa dodati pripremljenom filu. Mutiti dok se ne dobije fini krem
- Zatim dodati 1 dl pripremljenog cappuccina (ili neke druge instant kafe), 1/2 ampule vanile i sok od jednog limuna.
- Za pripremu podloge, na tihoj vatri istopiti maslac, dodati mlevenu plazmu i po potrebi mleko (mleka sipati tek toliko da se masa sjedini, da ne bude suviše rastresita, a opet i ne mnogo retka).
- U okrugli kalup “utabati” podlogu, preliti filom pa staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 170 C. Peći 45 minuta!
- Kada je gotov, ugasiti rernu, otvoriti vrata i ostaviti kolač još 45 min da se fino prosuši (sredina će ostati sočna a krajevi fino uzdignuti). Ispečen kolač ostaviti još 3 sata na hladnom.
- Kada se dovoljno rashladi, skinuti obruč od kalupa i uživati u pogledu
Sastojci:
Podloga
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr maslaca
- malo mleka
Fil od sira
- 700 gr abc sira
- 3 jaja
- 200 gr šećera
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 2 kašike slatke pavlake
- sok od jednog limuna
- 1 dl cappuccina (ili neke druge instant kafe)
- 1/2 ampule vanila buter